Facebook Twitter rss
 
   

Fotograaf Oscar Abolafia op 10 december in Kunsthuis Leiden

 

Fotograaf Oscar Abolafia in Nederland op 10 december

De befaamde Amerikaanse Fotograaf Oscar Abolavia (1935)  signeert op 10 december het boek ‘Icons’ ter ere van zijn expositie die van 9 december tot 14 januari gehouden wordt in Leiden, de geboortestad van zijn vrouw Joke.

Een magische privecollectie uit de schatkamer van een New Yorkse Fotograaf.

De fotograaf bekend van iconische portretten van onder andere de Kennedy’s, Warhol, Elvis en Robert Redford is recentelijk naar buiten getreden met zijn fotografie middels zijn boek ‘ Icons’. Dit boek omvat slechts een fractie van de meer dan 300.000 foto’s die hij heeft mogen schieten tijdens tijdens de roerige jaren ‘ 60 en ’70. Tijdens de gelijknamige expositie stelt Kunsthuis Leiden een selectie van meer dan 60 (waaronder nooit eerder geëxposeerde) werken tentoon tot 14 januari 2018.

Abolavia heeft op een persoonlijke en indringende manier beslissende gebeurtenissen kunnen vastleggen die de wereld veranderden, maar geeft ook een vrolijk en intiem beeld weer van celebrity’s in hun persoonlijke habitat uit de jaren 60 en 70. Denk hierbij aan persoonlijke beelden van o.a. Salvador Dalí, Liz Taylor, Jack Nicholson, Diana Ross, Audrey Hepburn en Elvis Presley.

Met de mooie leeftijd van inmiddels 83 jaar en nog duizenden foto’s te gaan voelt Kunsthuis Leiden zich bevoorrecht Abolafia te verwelkomen en bezoekers de mogelijkheid te bieden zelf de anekdotes over zijn ervaringen aan te horen.

De signeersessie vindt op zondag 10 december plaats plaats tussen 14.00 en 16.00 plaats in Kunsthuis Leiden, Nieuwstraat 35 in Leiden. De tentoonstelling is van zaterdag 09 december 2017 tot zondag 14 januari 2018 gratis te bezichtigen voor het publiek.

Oscar Abolafia, ‘Icons’

08.12.2017 – 14.01.2017

Kunsthuis Leiden, Nieuwstraat 35, Leiden

Kunsthuis Leiden is van woensdag tot en met zondag geopend voor publiek. Meer informatie vindt u op www.kunsthuisleiden.nl of op www.oscarabolafia.nl.

 
Linkspammer 5 december 2017
 
 
 

Eén gedachte over “Fotograaf Oscar Abolafia op 10 december in Kunsthuis Leiden”

  1. Nellie Kalders-Zandbergen schreef:

    Bijzonder zoveel grootheden van de aarde geportretteerd te hebben, waanzinnig!
    Sorry, even ‘n berichtje voor Joke. Het is al even geleden maar ik was verbijsterd bij de uitzending van Ivo Niehe je te zien. Mariënpoelstraat woonde je toch en je zat op de Mariaschool in Oegstgeest. Wat ik me van je herinner (dit vind ik even leuk te melden) dat jij de eerste was met teenslippers! Ik zie je nog op het schoolplein lopen. Ik hoorde ook bij jouw groepje maar jij was echt de populairste!
    Ik heb genoten van de uitzending.
    Hartelijke groeten van Nellie Kalders-Zandbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *