Facebook Twitter rss
 
   
 

Eén gedachte over “Bedenker van The Wire komt met serie over Spaanse burgeroorlog”

  1. idopane schreef:

    For Simon, “when the Spanish Republic was threatened, capitalism chose tyranny. So the better men who could not abide that choice came to Spain [to fight]. Today, that same choice confronts us again.” Lees ik in Variety dan weet ik al genoeg Een Spaanse Republiek die ome Stalin uitnodigde en opdringerig als hij was met graagte accepteerde en een slachting aanrichtte onder de andersdenkende linkse naïevelingen, zoals de anarchisten en Troskisten. Priesters, Nonnen om vervolgens na het Ribbentop verdrag ineens de pleiterik te maken. O ja waar denk je George Orwell zijn inspiratie voor Animal Farm vandaan haalde. Hij was zelf lid van de POUM (Partido Obrero de Unificación Marxista) en vocht mee met de Republikeinen en zijn belevenissen daar komen erg veel overeen met de huidige tijd. Maar ik denk toch heel anders als Simon waarschijnlijk bedoelt.
    https://en.wikipedia.org/wiki/George_Orwell#The_Spanish_Civil_War
    Als hij ‘the Wire’ in realisme wil evenaren dan wel overtreffen komt hij niet om George Orwell en al die linkse naïevelingen heen die een zinloze dood stierven en eerder hun communistisch medestrijders vreesden dan Franco. Ben benieuwd maar vrees met vrezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *